Kerstin Lagerman

Kerstin Lagerman

Assistent – Jobb

Hur ser ditt dagliga arbete ut?
När jag kommer på morgonen loggar jag in på datorn för att se om jag har några mejl som jag snabbt kan svara på. Har skickat iväg en hel del lokalförfrågningar som jag väntar svar på, seminarier som ska vara i höst där jag vill ha klart innan jag skapar inbjudningarna. Vid halv nio går jag ner till medlemsservice, ska sitta på ”slingan” på förmiddagen. Vi sitter tillsammans 2-3 kollegor, på ett rullande schema – cirka 3 halvdagspass i veckan.
Där tar jag samtal från medlemmar som behöver ändra sina avgifter, kanske ska de vara föräldralediga och därför ha reducerad avgift, eller så är de fortsatt arbetslösa/sjukskrivna och behöver förlänga perioden för den lägre avgiften. Svarar på frågor om försäkringar, uppdaterar arbetsgivaruppgifter och hjälper egenföretagare. Vi tar mejl, post och telefon, är det lugnt så hinner vi också göra registervård.

Efter lunch är jag vid mitt eget skrivbord och ser att jag har fått svar på mina lokalförfrågningar, då är det bara att börja skapa inbjudningar. Vi har ett system för det, där vi lägger in inbjudningar/påminnelser/”vi ses om en vecka”/utvärdering på en gång. Jag tar ut en lista på de som ska bjudas in till ett speciellt seminarium, och skapar själva evenemanget.

Går sen ner i vaktmästeriet och plockar ihop material som ska skickas till Göteborg för en utbildning där nästa vecka.
 
Vad är det bästa med ditt arbete?
Att det är så varierande, både med arbete som jag själv planerar och fullföljer, men också med de halvdagar då jag sitter på medlemsservice och får prata med våra medlemmar.

Och att jag har så trevliga kollegor!

Varför sökte du dig till Akademikerförbundet SSR?
Efter flera år inom privatsektor (detaljhandel) både med ekonomi och administrativa tjänster ville jag få möjligheten att jobba fackligt, känns viktigt.

Jobbar du redan på Akademikerförbundet SSR?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@akademssr.se