Arbetsmöjlighet

Mentorskapsprogram för chefer

Connect

Ett program för dig som chef och medlem i Akademikerförbundet SSR:s chefsförening, Svensk chefsförening.

Som chef och ledare blir du aldrig färdiglärd. Ditt ledarskap utvecklas och tränas under varje dag i hela ditt yrkesliv. Vi vet att en av de viktigaste faktorerna för att utvecklas är att lyssna och lära sig av hur andra löst liknande situationer som du själv befinner dig i. Att få tid och möjlighet att reflektera över ditt ledarskap är en av nycklarna för att du själv ska kunna utvecklas. Både att ha en mentor och att vara en mentor är ett bevisat effektivt sätt att skapa ett långsiktigt hållbart ledarskap. Vi vet också att nya chefer behöver särskilt stöd för att komma in i sin roll. Därför arrangerar vi två exklusiva utvecklingsprogram för nya chefer som görs i form av två mentorskapsprogram.

Syftet med programmen är hjälpa deltagarna att utveckla sig själva för ett hållbart ledarskap. Det gör vi genom att föra samman nya chefer med mer erfarna chefer och ge dem träning och verktyg för sin utveckling. Som deltagare i programmen får du vara med på fyra träffar med olika teman samt tid för erfarenhetsutbyte och träning i chefsrollen. Mentorparen träffas sedan regelbundet ungefär en gång per månad på egen hand. Utöver de fyra träffarna kommer adept- och mentorparen att erbjudas handledning och stöd mellan träffarna. Alla deltagare får också en särskilt framtagen handbok för mentorskapsprogrammen.

Till adept söker vi dig som just blivit chef eller som har varit det några få år och som vill ha verktyg för att utveckla ditt eget ledarskap. Till mentorer söker vi dig som har god ledarskapserfarenhet och som har en vilja att utveckla ditt eget ledarskap genom att coacha en adept.

Programledare och konceptutvecklare av mentorskapsprogrammet för nya chefer är Johan Welander. Johan har varit programledare för 30-talet mentorskapsprogram och utbildat över 1000 mentorer och adepter de senaste åren, bland annat chefer. Johan är personalvetare, driver konsultföretaget Thinkandact (www.thinkandact.se) och är författare till boken Idéburen chef.

Varje år i april är det ansökningsperiod för programmet. Om du är intresserad kan du "connecta" så får du ett mail när ansökningsperioden börjar.

Connect

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

För att du ska trivas

Vår vision är ett samhälle och ett arbetsliv som tillvaratar, utvecklar och värderar akademisk kompetens. Detta genomsyrar även vår organisation och synen på medarbetarna. Hos oss får du arbeta med frågor som du är intresserad av och som bidrar till ett bättre samhälle. Vi är övertygade om att du trivs bäst när du får utvecklas och utnyttja din potential. Därför får våra medarbetare stort förtroende att själva planera sitt arbete och bra kompetensutveckling. 

Vi har en stark tillväxt och det märks i arbetsplatskulturen. Vi tror på oss själva, ger varandra feedback och vi har roligt ihop. Det gör att vi präglas av ett öppet och lyhört arbetsklimat där du får vara med och utveckla verksamheten och dina nya idéer premieras och prövas.

Du är viktig för oss

Vi vill att du ska tycka att det är lustfyllt att gå till jobbet varje dag. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och det vill vi att du ska känna. Därför arbetar våra arbetstagare och chefer aktivt för att du ska få så bra förutsättningar och villkor som möjligt.

 • Värdestyrt

  Hos oss får du förmånen att arbeta i en värdestyrd organisation med hjärtat på rätta stället.

 • Utveckling

  Vi erbjuder ett självständigt, roligt och utvecklande arbete där du får stort utrymme att utvecklas på egen hand i kombination med formell kompetensutveckling och goda förmåner.

 • En framgångsrik organisation

  Vi har växt varje år sedan vi grundades, och med hög takt. Det gör att vi har ett stort självförtroende och vågar prova nytt. Här får du testa dina idéer!

 • Bra villkor

  Självklart har vi kollektivavtal och goda villkor för våra anställda. För våra medarbetare är det bland annat lätt att kombinera föräldraledighet, det finns ett rejält skydd vid svåra situationer och bra stöd till friskvård i både tid och pengar.

Stockholm

Mariedalsvägen 4
112 51 Stockholm Vägbeskrivning kansli@akademssr.se 08-6174400 Se sida

Jobbar du redan på Akademikerförbundet SSR?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@akademssr.se