Maria Östberg Svanelind

Maria Östberg Svanelind

Internationell sekreterare – Jobb

Vad arbetar du med?
Jag arbetar som Internationell sekreterare på förbundet. Jag arbetar med, och ansvarar för, förbundets internationella relationer och för förbundets utvecklingsprojekt. Det innebär dels att arbeta med vår fackliga international PSI och med den europeiska branchorganisationen EPSU och deras respektive underkommittéer, dels med våra internationella utvecklingsprojekt genom Union to Union och Palmecentret.

Vad är det bästa med ditt arbete?
I mitt jobb träffar jag väldigt många människor från världens alla hörn. Gemensamt för oss alla är att vi jobbar för något vi tror på, för en bättre värld där människor har rätt att vara med i en facklig organisation, rätt att förhandla tillsammans med andra om sina arbetsvillkor/kollektivavtal och för mänskliga rättigheter och demokratisk utveckling.

Vad var ditt första intryck av Akademikerförbundet SSR?

Jag gillar förbundet för att det är ett modigt förbund som vågar ta tydlig ställning i frågor som handlar om alla människors lika värde och rätt. Att vi står på medlemmarnas sida och att vi tar strid för ett demokratiskt och öppet välfärdssamhälle.

Jobbar du redan på Akademikerförbundet SSR?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@akademssr.se