Akademikerförbundet SSR logotype

Claes Larsson

Ombudsman / Chefsförhandlare – Jobb

Vad arbetar du med?
Jag jobbar som ombudsman och chefsförhandlare.

Jag arbetar med att hjälpa våra medlemmar med olika arbetsrättsliga frågeställningar samt att företräda dem i olika typer av förhandlingar och tvister med arbetsgivaren.

En stor del av arbetet innebär att jag stödjer våra lokala företrädare och styrelser och  håller i utbildningar i arbetsrätt.

Mitt arbete innebär vidare att jag föreläser för våra medlemsgrupper i olika aktuella ämnen inom arbetslivet.

Jag har också ett fördjupningsansvar inom arbetsmiljö vilket bland annat innebär att jag tillsammans med en kollega utbildar våra skyddsombud i arbetsmiljöfrågor, i dagsläget utbildar vi ca 180 Skyddsombud per år.

Som chefsförhandlarare coachar jag och ger rådgivning samt förhandlar för våra  chefsmedlemmar i  svensk Chefs förening, som är en del av akademikerförbundet SSR.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Det är ett omväxlande arbete som innehåller många olika delar såsom : rådgivning, utbildning, coachning och förhandlingar och det är ett utvecklande arbete där man lär sig  nya saker hela tiden.

Det är också ett utåtriktat arbete med många kontaktytor med till exempel medlemmar, arbetsgivare och kollegor från andra fackförbund.

Gillar du att arbeta med människor så är det här jobbet för dig!

Som ombudsman och chefsförhandlare gör man skillnad många gånger  genom att hjälpa våra medlemmar som har hamnat i en besvärlig situation.

Vad har du för yrkesbakgrund?
Jag har en HR bakgrund och har jobbat inom HR i olika befattningar, bland annat  som HR specialist, HR controller och som HR chef,

 Jag har arbetat både inom statlig och privat verksamhet till exempel , Telia, Pripps,  Arlanda och Bromma flygplats, Riksgälden och Folke Bernadotteakademin.

Varför sökte du dig till Akademikerförbundet SSR?
Jag ville använda mig av min HR erfarenhet utifrån ett annat perspektiv, samt att fördjupa mig inom arbetsrätten, vilket jag verkligen har fått möjlighet i det här jobbet.

Det var också lockande att få stötta medlemmar som är akademiker varav också en del har HR bakgrund  som jag själv.

Några av mina kollegor

Jobbar du redan på Akademikerförbundet SSR?

Hjälp till i rekryteringen och hitta din framtida kollega.

@akademssr.se